Author: | Category: Transport Nieuws |

2011: Op alle bedrijfsresultaten een vette plus
TIMOCOM maakt een positieve balans op en kijk optimistisch naar de toekomst

 

Düsseldorf, 13-12-2012. TIMOCOM Soft- und Hardware GmbH, TIMOCOM Soft- und Hardware GmbH, provider van Europa’s marktleidende vracht- en laadruimtebeurs TC Truck&Cargo® en het online-aanbestedingsplatform TC eBid®, kijkt tevreden terug op het jaar 2011. De IT-dienstverlener voor de complete transportsector wist het bedrijfsresultaat in alle operationele segmenten te verbeteren.

 

Enorme groei bij beide aanbestedingsplatformen

Het uithangbordje van de Düsseldorfse onderneming is en blijft de transportbeurs TC Truck&Cargo®. Dat bleek het afgelopen jaar opnieuw overduidelijk. Met maar liefst 47,9 mln. vracht- en laadruimteaanbiedingen stelde TC Truck&Cargo® haar unieke marktpositie eens te meer indrukwekkend onder bewijs. Dankzij deze succesformule kon het resultaat van het voorafgaande jaar met ruim 5 miljoen beursaanbiedingen worden verbeterd, ondanks de economische crisis! In totaal werd er op de transportbeurs van TIMOCOM een vrachtaanbod met een totaalvolume van 562,7 miljoen ton gepubliceerd. Oftewel het gewicht van meer dan 110 mln olifanten! Maar de absolute highlight van het afgelopen jaar vond plaats op 18. april: Op die dag werden voor het eerst in de geschiedenis van de vrachtbeurs meer dan 400.000 vracht- en laadruimteaanbiedingen op TC Truck&Cargo® aangeboden!

Ook het in 2009 geïntroduceerde online-platform voor transportaanbestedingen in heel Europa, TC eBid®, presenteert indrukwekkende cijfers. In het afgelopen boekjaar werden er op dit aanbestedingsplatform 5384 lange termijn aanbestedingen geplaatst. Oftewel: Ruim 1000 transportaanbestedingen meer dan in het voorafgaande jaar.

„Wij zijn trots op dit resultaat. Het laat heel duidelijk zien dat onze klanten veel vertrouwen in de performance van onze aanbestedingsplatformen hebben. Dat weerspiegelt zich ook in de uitkomst van onze klantenenquête eind vorig jaar: 94,4 procent van onze klanten zijn over TIMOCOM meer dan tevreden – een duidelijke en mooie bevestiging van ons werk“, aldus TIMOCOM Chief Representative Marcel Frings.

 

Door service naar meer omzet

Aan de basis van de omzettoename naar 44,8 mln. liggen de vele nieuwe servicediensten die door TIMOCOM het afgelopen jaar zijn opgestart. Want met TIMOCOM to go, TIMOCOM Assist en, gloednieuw, TIMOCOM Identify presenteerde het bedrijf zijn klanten maar liefst drie gratis servicemogelijkheden tegelijk.“</cf> En die inspanningen lonen de moeite, want niet alleen bestaande blijven de aanbestedingsplatformen trouw, ook het aantal nieuwe TIMOCOM  klanten groeit gestaag.

„In 2011 hebben we, zoals aan het begin van het jaar aangekondigd, ons service-offensief gecontinueerd. En daarmee hebben we op het juiste paard gewed. Het is tegenwoordig niet meer voldoende, enkel een vrachtbeurs aan te bieden. De klanten verwachten geheel terecht meer voor hun geld – en dat is precies waaraan TIMOCOM kan voldoen . Om die reden zullen we ook in 2012 opnieuw een aantal noviteiten lanceren. Onze klanten mogen zich nu al gaan verheugen op de nieuwe release van onze aanbestedingsplatformen. Bovendien werken we aan de realisatie van een geheel nieuw en uniek product“, verklapt Frings.

Een ding is volstrekt duidelijk: TIMOCOM kijkt terug op een succesvol jaar en het startschot voor het volgende heeft alweer geklonken.

 

Meer informatie over TIMOCOM vindt u op www.timocom.nl

Over TIMOCOM
TIMOCOM Soft- und Hardware GmbH werd opgericht in 1997 en positioneert zich als IT-dienstverlener voor de gehele transportsector. In slechts enkele jaren is TIMOCOM uitgegroeid van een starter tot een gevestigde middelgrote onderneming. Met een omvangrijk team van internationale medewerkers exploiteert TIMOCOM twee Europese aanbestedingsplatformen: TC Truck&Cargo®, de marktleider onder de vracht- en laadruimtebeurzen en TC eBid®, het online platform voor transportaanbestedingen.
Op de transportbeurs TC Truck&Cargo® wordt zowel vracht als laadruimte europawijd aangeboden. TC eBid® helpt verladers uit handel & industrie en expediteurs bij hun aanbestedingsmanagement en vereenvoudigt de zakelijke processen tussen hen en overige  transportdienstverleners.