Author: | Category: Transport Nieuws, Vrachtuitwisseling |

Meer dan 750.000 vracht- en laadruimteaanbiedingen op het transportplatform

Het historische hoogtepunt van 766.620 internationale vracht- en laadruimteaanbiedingen op het TIMOCOM transportplatform van afgelopen woensdag, 19 april, is een duidelijk teken dat de economie weer aantrekt. Dit is het hoogste aantal aanbiedingen dat de afgelopen 20 jaar ooit op één dag werd geplaatst. Op het TIMOCOM transportplatform worden elke dag beschikbare laadruimte en vrachten van meer dan 110.000 gebruikers uit heel Europa aangeboden. Uit het aanbod op het grootste transportplatform van Europa is op te maken hoe de markt voor wegvervoer ervoor staat.

 

Voorspeld economisch herstel duidelijk merkbaar

Volgens een rapport van de Wereldhandelsorganisatie (Engels: World Trade Organisation, WTO) zal de wereldwijde omvang van de goederenhandel dit jaar nog met 2,4 procent stijgen. Deze positieve ontwikkeling was de afgelopen twee weken, in de paastijd, ook al merkbaar. Zo liet de TIMOCOM transportbarometer op 19 april in heel Europa een vracht-/laadruimteverhouding van 87:13 zien. Er werden 766.620 vrachten aangeboden en dat komt neer op meer dan zeven vrachtopdrachten voor één beschikbare laadruimte. Daarmee was er dus een hoog overaanbod aan te transporteren vrachten ten opzichte van beschikbare laadruimte.

 

Paaspiek op de weg en op het transportplatform

Gunnar Gburek, de woordvoerder van TIMOCOM, noemt twee belangrijke factoren voor de bovengemiddelde vraag naar beschikbare laadruimte voor wegvervoer op dit moment: “De paasdagen en de paasvakantie zorgden voor een duidelijke stijging van de consumptie. Het over het algemeen zachte weer droeg hieraan bij, want hierdoor waren er meer mensen en ook meer goederen onderweg. Er zullen in de toekomst steeds vaker grote marktschommelingen te zien zijn. Het is daarom des te belangrijker dat opdrachtgevers en opdrachtnemers uit de transportbranche en logistieke sector gaan voor digitaal zakendoen en zo zorgen voor minder complexiteit. Het TIMOCOM transportplatform is het perfecte hulpmiddel om flexibel, efficiënt en veilig op alle marktomstandigheden te reageren.”

 

 

Meer informatie over TIMOCOM vindt u op www.timocom.nl.