Author: | Category: Transport Nieuws, Vrachtuitwisseling |

headerDe stichting OSC bestaat uit meer dan 90 aangesloten chauffeursverenigingen. Doelstelling is het aanzien van het beroep chauffeur verbeteren. Door te demonstreren wat er allemaal komt kijken voor efficiënt, veilig en milieubewust transport wil men van het imago uit het verleden af. Hoewel weinigen dit beseffen is onze gehele samenleving afhankelijk geworden van transport. Slechts 5 dagen geen vrachtwagen op straat zal leiden tot een totale ontwrichting van onze maatschappij. Zonder transport staat alles stil is niet enkel een sticker achter op een vrachtwagen maar een waarheid waar we beter nooit mee geconfronteerd worden. Chauffeur is tegenwoordig een vak en derhalve is een goed chauffeur een vakman.

Om te bewijzen dat een chauffeur tegenwoordig een vakman is heeft OSC  gedurende het hele jaar een aantal landelijke competities die eindigen met een grote finale. Het gaat dan om de volgende onderdelen:

• Het Nationaal Kampioenschap Behendigheidsrijden (manoeuvreren tot op de centimeter nauwkeurig)
• De competitie “De beste vaklui rijden bij . . .” waarin chauffeurs van verschillende bedrijven de strijd met elkaar aangaan op vakgebied. Verkeersregels, lading zekeren, banden, etc. etc. alles kan men tegenkomen.
• De “Zuinigste chauffeur van Nederland” is een competitie die al vanaf 2000 bestaat. Ieder jaar doen er meer dan 100 chauffeurs mee om te laten zien hoe economisch men kan rijden. Een competitie voor echte vaklui die veel belangstelling trekt.
•Best European Transport Team” Door het grote succes van De Beste Vaklui (o.a. bij de bedrijfswagen RAI) gaat TIMOCOM met OSC de competitie in een internationale versie ontwikkelen. In 2015 zullen 32.000 transportbedrijven in 44 landen (klanten van TIMOCOM) een uitnodiging krijgen om deel te nemen aan een Europese competitie van De Beste Vaklui. Nu onder de naam Best European Transport Team en deze wedstrijd zal plaats vinden in Amsterdam Bedrijfsauto Rai op 24.10.2015.