Author: | Category: Transport Nieuws, Vrachtuitwisseling |

De studiereisgroep van de transport- en logistiek associatie CILT (Chartered Institute of Logistics and Transport) is van oudsher en van beroepswege een enthousiaste voorvechter van stations, havens en depots van iedere soort. Onder de tot dusver bezochte reisdoelen, zoals San Francisco, Sint Petersburg, Montreal en Lissabon bevindt zich nu ook een relatief kleine stad in het groen: Erkrath, nabij Düsseldorf- de nieuwe bedrijfscentrale van de provider van Europa’s marktleidende vrachtuitwisseling.

Een fantastische gelegenheid om de CILT-leden te laten zien, hoe het er achter de coulissen van Europa’s grootste transportplatform uitziet.“ Andrew Dartnell, CILT vice-voorzitter voor de regio West Midland, die al meer dan 40 jaar studiereizen naar interessante transport- en logistieklocaties organiseert, was aangenaam verrast door Toft Madsens suggestie en nam de uitnodiging onmiddellijk aan. Bij aankomst van de reisgroep op donderdag 16 juli jl. in de lichtdoorstroomde ontvangsthal van het TiComplex werd deze niet alleen door de Country Manager, maar ook door „Trucky“ welkom geheten. Laatst genoemde is een fraaie oldtimer truck uit de jaren zestig, waar de nieuwe bedrijfszetel van de vrachtbeursprovider in de letterlijke zin van het woorden „omheen“ is gebouwd.

Na een vrolijke begroeting werden de bezoekers door de verschillende, in kleur onderscheiden afdelingen zoals klantenservice, boekhouding en software-ontwikkeling naar de foyer van een conferentiezaal geleid. Hier gaf de TIMOCOM Country Manager haar gasten onder het genot van een kop thee uitleg over het functioneren van een moderne vrachtbeurs, waar gebruikers hun vrije truckcapaciteiten en te transporteren ladingen aanbieden. Ook wie niet geweten zou hebben dat het bij de toehoorders ging om doorgewinterde professionals zoals schoolvervoer-logistici, busondernemers, koeriers of spoorwegmanagers – zou daar op zijn laatst vanwege de vele geïnteresseerde en vakinhoudelijk gefundeerde vragen vanzelf achter zijn gekomen. Een belangrijk, heftig bediscussieerd onderwerp was o.a. het aspect veiligheid bij transporttransacties zoals die door de gebruikers van de vrachtbeurs worden afgesloten. In dat verpand presenteerde Maria Toft het meervoudig getrapte veiligheidssysteem van TIMOCOM. „You’re like a bank“ resumeerde David R. Morris, eigenaar van busbedrijf DRM, die daarmee het principe van de persoonlijke veiligheidscode voor vrachtbeursgebruikers ’to the point’ samenvatte.

Toen Jochen Dieckmann van Transportbotschafter e.V. in aansluiting hierop de actie „Hand in hand door het land“ voor meer begrip en veiligheid in het wegverkeer voorstelde, was het hek van de dam. Men wisselde geanimeerd van gedachte over onderwerpen zoals chauffeurstekort, betaling, cabotage, maar ook over humoristische situaties uit de alledaagse wereld van het transport. Ter afsluiting mochten de gasten de Freightliner XL van de transportambassadeurs bewonderen. „Gezellig en indrukwekkend“ luidde de bevinding van o.a. Richard Denby, wiens bedrijf in het verleden Unilever Depots beleverde. Natuurlijk mocht een afsluitende groepsfoto niet ontbreken, voordat de gasten in „Timos Esszimmer“ op stevige, heerlijke Duitse huismanskost – Erwtenstamppot met worstjes – werden getracteerd.

_NIK1413_CILT_Presentation_900x600px_RGB