Author: | Category: Transport Nieuws |

In totaal zullen 82 elektrische Volvo 7900-bussen worden geleverd aan drie locaties in Finland. 61 van deze bussen zijn bestemd voor Helsinki en vormen de grootste bestelling die Volvo Buses ooit in Finland heeft geplaatst. Twee andere bestellingen omvatten 13 elektrische bussen voor Joensuu en acht voor de stad Savonlinna in het oosten van het land.

Volvo 7900E

“Wij zijn zeer verheugd dat wij in korte tijd drie orders voor elektrische voertuigen in Finland hebben bevestigd. Wij zijn bijzonder blij met de grootste order voor Helsinki, waar wij bezig zijn een sterke aanwezigheid op te bouwen voor onze complete elektrische mobiliteitsoplossingen,” zei Anna Westerberg, President van Volvo Buses.

“We versnellen onze ambities op het gebied van elektrische mobiliteit en beschikken over de capaciteit en expertise om kleine en grote elektrische mobiliteitsoplossingen te bieden voor steden die schone en efficiënte oplossingen voor personenvervoer willen”, voegde ze eraan toe.

In Helsinki zullen 19 van de Volvo 7900 Electric-bussen gelede bussen zijn. Alle bussen zullen een lage vloer hebben zodat de passagiers veilig en gemakkelijk kunnen instappen. Andere voordelen, zoals een stille en soepele rit, zijn ook door klanten benadrukt. De gelede bussen zullen bij de laatste halte van de route worden opgeladen met behulp van een stroomafnemer, terwijl de andere 42 bussen ‘s nachts in het depot zullen worden opgeladen.

De focus van Volvo Buses op veiligheid en betrouwbaarheid en de lange ervaring van de onderneming met de implementatie van oplossingen voor elektrisch openbaar vervoer waren belangrijke factoren bij de keuze van Volvo Buses als partner in Finland.

De stad Savonlinna is een van de eerste in Finland die om volledig elektrische bussen verzoekt. De levering van acht Volvo 7900 Electric, die begin 2023 in dienst moeten komen, wordt de eerste elektrische bus van de stad.

“Wij steunen de stad Savonlinna volledig bij haar eerste stappen op weg naar de elektrificatie van het openbaar vervoer. Nu steeds meer steden in de wereld Zero Cities willen worden, tonen deze bestellingen aan dat Volvo Buses in een goede positie verkeert om dezelfde transformatie in Finland te ondersteunen,” zegt Petteri Reku, Country Manager van Volvo Buses in Finland.

De bussen voor Joensuu zullen in de zomer in gebruik worden genomen, terwijl de bussen die voor Helsinki zijn geleverd in het najaar de weg op zullen gaan.