Author: | Category: Transport Nieuws |

# 2

James Bond overvallen

De James Bond-achtige overvallen op vrachtwagens zijn overvallen die tijdens het rijden gebeuren. Net als James op Bond klimmen ze op de motorkap en proberen dan zo dichtbij de rijdende vrachtwagen te komen om dan vervolgens de deuren open te krijgen. Een van de auto´s gaat zo dicht achter de vrachtwagen rijden zodat de vrachtwagenchaufeur de auto van de bende niet kan zien. Vervolgens worden de dozen geopend en de goederen worden aan de auto achter de vrachtwagen doorgespeeld. Meestal vinden deze delicten ´s nachts plaats. De vrachtwagen komt bij de losplaats leger aan.

Vrachtwagenchauffeurs worden opgeroepen om extra op te letten! Voorals wagens die geen sluitwerk hebben zoals huifwagens en aanhangers van zeil lopen een hoger risico. Als u in zo een situatie terechtkomt moet u direct 112 bellen.

 

Zes Nederlandse vrachtwagens werden beroofd.

In Nederland zijn zes meldingen binnengekomen. In België en Duitsland waren de laatste melding in 2013. De bendes die in Duitsland en in België vrachtwagens beroofd hebben, zouden uit Roemenië afkomstig zijn. In Duitsland gebeurde dit al voor de vijftigste keer.