Author: | Category: Vrachtuitwisseling |

Een intervieuw met Laura

Laura is een jong meisje met een sterk karakter en gigantische doorzettingsvermogen die als vrachtwagenchauffeur werkt. Dit onderwerp wekt enige nieuwsgierigheid bij iedereen: Vrouwen die een beroep als vrachtwagenchauffeur kiezen. Vandaag spreken we met Laura die ervoor gekozen heeft een baan te nemen als vrachtwagenchauffeur.

 

Laura, wanneer was je eerste keer dat je achter een stuur van een vrachtwagen geklommen bent en wanneer heb je besloten vrachtwagenchauffeur te worden?

Het is niet zo lang geleden dat ik voor de eerste keer in de vrachtwagen heb gereden. Niemand in mijn familie was uit de transportsector afkomstig. Iedereen in mijn familie is afgestudeerd en de verwachtingen voor mij waren zeer hoog. Dan kunt u ook voorstellen wat de reactie van mijn familie was toen ik thuis kwam met mijn vrachtwagenchauffeur licentie. Ik heb mijn passie voor vrachtwagens ontdekt door mijn vriend Marco. Hij is een ware liefhebber van vrachtwagens en zijn neef is een vrachtwagenchauffeur. Mijn vriend Marco nam me mee naar truckfestivals tot dat ik in een grijze DAF Lubrimatic eindigde en meteen verliefd werd. Dat was het moment waar ik dacht nu moet ik een licentie halen. De rest van het verhaal ken je al…

 

12596456_888121794640716_1087629076_n

Laura met haar vriend en haar vrachtwagen

 

Een vrachtwagen te besturen is een echte mannenberoep. Is dit nog steeds het geval of is er een teken van verandering?

De meeste denken nog steeds dat het een mannenberoep is maar gelukkig zijn deze gedachtes wel aan het veranderen. Ik denk dat gaat nog een tijdje duren. Ik zelf denk er anders over. Ik zie de uitdrukkingen op de gezichten van mensen als ze me uit de vrachtwagen zien komen of ik hoor opmerkingen. Als vrouwen de mogelijkheid hebben een licentie te krijgen dan is dat ook zo.  Ieder van ons heeft het recht om dat te doen wat ze leuk vinden waardoor we op het einde medewerkers hebben die met passie werken.

12736182_888121781307384_44471541_n

Wat zijn de leuke en minder leuke kanten van het beroep

Ik houd ervan om alleen te zijn en het geluid van de banden op het asfalt te horen. De stroken onder de banden zien verdwijnen vond ik altijd al magisch, ook met auto of motor en nu ook de vrachtwagen. De tijd die je heb om over dingen na te denken. Minst favoriete onderdeel is als mijn telefoon gaat. Het is soms wel moeilijk als je te lang onderweg bent. Het liefst wil je dan 6 uurtjes per dag werken zodat ik de rest van de dag vrij heb om mijn duizende hobby´s te kunnen doen. Maar als ik weer alleen met mijn banden op het asfalt ondeweg ben dan is alles weer voorbij.

 

Is er iets in het bijzonder dat je in de vrachtwagencabine moet hebben tijdens je reis?

Mijn cabine is bijna zoals ik het zou willen hebben, maar niet voor 100 procent. Een must is mijn tablet met mijn liedjes, mijn legerofficier hoed van mijn oom (met mijn zestiende wilde ik graag  in de luchtvaart, maar ik was niet groot genoeg en werd afgewezen) en mijn CB-radio. Maar het belangrijkste is voor mij muziek, dat moet ik absoluut bij me hebben.

 

Naar welke muziek luister je graag in de cabine.

Welke muziek is toch een moeilijke vraag, want ik hou erg van drum muziek. Ik heb wel vaker als drummer geprobeerd. Ik ben opgegroeid met de band “The Police” uit de 70 jaren en ik hou van deze groep. Ik ben een vintage soul!

12784422_888121807974048_590461128_n

Laura achter het stuur

 

We hebben gehoord dat je graag een blog wil schrijven

Het is waar, ik wil over mijn ervaringen en mijn gebeurtenissen vertellen als ik op de weg ben. Ik hou ervan om me heen te observeren. Ik ben gefascineerd naar verhalen over het leven en ik geloof dat het een rijkdom en een echte erfenis voor de mensen kunnen zijn. Ik ben ook begonnen in mijn vrije tijd met het schrijven van een boek, maar ik ben geen schrijver, zodat het heel moeilijk is. Ik wil humoristische stereotypen van onze kleine kosmos beschrijven: van koffiepauzes tot de aard van de mensen die je ontmoet als vrachtwagenchauffeur. Mijn stijl is met een vleugje sarcasme, iedereen is zo ernstig en we moeten leren te ontspannen en een beetje minder serieus zijn.

 

Wat zou je op de achterklep van uw vrachtwagen schrijven?

Als ik een zin op de deuren mocht schrijven, zou het zeker: “Het is allemaal over stijl.” Het klinkt misschien een beetje pretentieus, maar het doet me denken aan dat we moeten geloven om eventuele doelen te bereiken. Het is van de beroemde film uit Italie “The markies van Grillo” en een herinterpretatie van de scène waar Alberto Sordi zegt: “Ik ben wie ik ben … (de rest van de zin zal ik niet hardop zeggen, maar ik raad het wel aan om het op te zoeken, als je het niet weet. Het is gewoon geweldig!)

 

Zou je je beroep aan andere vrouwen aanbevelen?

Geen twijfel maar het is alleen voor degenen die een passie hebben voor vrachtwagens. Vroeger was het een baan waar je goed geld mee kon verdienen. Tegenwoordig kan je het alleen maar doen, als je ervan overtuigd bent dat de werkuren en de tijd dat je weg van huis bent wel de moeite waard is. De salarissen zijn niet hoog genoeg maar in vergelijking met andere banen ten opzichte van het niveau van de Italiaanse werknemers is het beter, maar de licentie kost veel. Het is een baan met discriminatie, die ook vandaag nog steeds aanwezig is. Het is een vraag over de stijl. En naar onze mening is Lauras stijl perfect.

Succes Laura!