Author: | Category: Transportbarometer |

NL-NL

– Na de ongewone marktontwikkeling in het afgelopen maand toonde de TIMOCOM transportbarometer opnieuw van de berekenbare kant. Een verminderd laadruimte capaciteit en een stijging aan vrachten.

De verhouding tussen vrachtaanbod en laadruimte bedraagt 91:9. nationaal. De vervoersbranche in Europa heeft een stijging aan vrachten op de markt waardoor er te weinig laadruimte capaciteit in mei te verwachten zijn.

Het is de gebalde kracht waarmee de TIMOCOM transportbarometer weer in de positieve richting wordt gekatapulteerd, die vreugdevol stemde. Het vrachtaandeel op de Europese vervoersmarkt steigt met 64% laadruimte en 36% van Nederland naar alle landen.

 

De transportbarometer geeft een actueel beeld van de Europese transport- en logistiekbusiness. Planners kunnen bijvoorbeeld op kantoor inschatten hoe de actuele vracht- en laadruimtesituatie er in andere landen op dat moment uitziet. Daardoor kunnen bedrijven beter op prijsschommelingen reageren en hun planning in totaliteit beter coördineren. Dankzij het hoge informatiegehalte is de transportbarometer een perfecte marktprijsberekeningstool. Overigens:ook onderweg kan men actuele marktsituaties altijd in het oog houden! De TIMOCOM transportbarometer app is geschikt voor alle smartphones en verkrijgbaar in de desbetreffende stores – gratis.

Als marktleider onder de Europese vracht- en laadruimtebeurzen beschikt TIMOCOM vrachtuitwisseling van seconde tot seconde over uitgebreide gegevens. De dagelijks in TC Truck&Cargo® gepubliceerde vracht- en laadruimteaanbod van meer dan 100.000 gebruikers worden door de transportbarometer geëvalueerd en nagenoeg real-time gevisualiseerd.