Author: | Category: Vrachtuitwisseling |

Transportplatform van de toekomst

Effectief, digitaal, gekoppeld

De economie komt  voor nieuwe uitdagingen te staan.  Het digitale, industriële tijdperk is aangebroken en Logistiek 4.0 duikt overal op in de branche als begrip en hiermee wordt het koppelen en optimaliseren van processen, gegevens, mensen, machines en ook transparantie ten gunste van de effectiviteit mee bedoeld. Het is daarom goed dat TIMOCOM, het grootste transportplatform van Europa, 20 jaar geleden al de eerste tekenen van de voortschrijdende digitalisering zag en daarbij een pionier werd op dit gebied. Bij de IT-dienstverlener zijn ze volop bezig met effectieve interactie tussen de aangeboden toepassingen en daarmee blijven ze innoveren. Niet alleen business-to-business door het opzetten van een vracht- en laadruimtebeurs met bedrijfsregister, maar ook van machine tot machine door intelligente interfaces. Met tot 750.000 internationale vracht- en laadruimteaanbiedingen per dag is het TIMOCOM transportplatform het perfecte systeem voor het optimaliseren van de vrachtwagencapaciteit en de laad- en opslagruimte. Dit systeem is marktleidend in Europa.  

 

Transparantie, veiligheid en concurrentievoordelen

Alles wat kan worden gedigitaliseerd, zal in de toekomst worden gedigitaliseerd. De informatiestroom tussen alle partijen wordt geoptimaliseerd en de arbeidsprocessen worden sneller en transparanter. Nieuwe technologieën gebruiken is een belangrijk kenmerk van TIMOCOM en dit vraagt van de gebruikers van het platform dat ze zich snel kunnen aanpassen. Een eis die in de flexibele logistieke branche nodig is, zo heeft ervaring ons geleerd. Dit is niet op de laatste plaats omdat het doel van nieuwe of vernieuwde toepassingen van TIMOCOM altijd is voor meer efficiëntie bij de gebruiker te zorgen. De gebruikers maken hier dankbaar gebruik van en deze toepassingen worden al snel onmisbaar.

 

Zo heeft de IT-dienstverlener in september 2016 bijvoorbeeld het bedrijfsregister met meer dan 36.000 bedrijven uit 44 Europese landen uitgebreid met de up- en downloadfunctie voor documenten. Klanten kunnen daardoor documenten die vaak nodig zijn, als download aan andere aangesloten bedrijven aanbieden door ze één keer in hun profiel te uploaden. Hierdoor hoeven klanten van TIMOCOM niet meer lang te wachten op de documenten die nodig zijn voor transportopdrachten, zoals een EU-licentie, briefhoofd of vervoerdersverzekering. De bedrijven die hun documenten op deze manier beschikbaar stellen, sparen niet alleen tijd, maar hebben daardoor ook een concurrentievoordeel: transparantie. Want hoe gedetailleerder en duidelijker een bedrijfsprofiel van een klant is, hoe groter het vertrouwen in deze klant is. De kans om zaken te kunnen doen met potentiële partners, neemt hierdoor toe. Alleen gekeurde klanten kunnen via een beveiligde SSL-verbinding de documenten in de TIMOCOM toepassing zien en gebruiken en zo wordt voor de veiligheid van gegevens gezorgd.

 

Interfaces voor tijdsbesparing en planningszekerheid

Het bedrijfsregister biedt de optimale oplossing om binnen het transportplatform een netwerk op te bouwen van bekende en potentiële nieuwe zakenpartners en TIMOCOM koppelt aparte technologieën ook aan elkaar. In de toepassingen zijn er twee verschillende interfaces:

met TC Connect kunnen de gebruikers vracht- en laadruimteaanbiedingen vanuit de eigen planningssoftware met één klik direct naar het transportplatform overzetten. De andere klanten krijgen daardoor meteen toegang tot deze aanbiedingen en kunnen contact opnemen met de aanbieder.

Met behulp van de tweede interface maakt TIMOCOM het via 210 telematicaproviders mogelijk trackinggegevens van gebruikers in TIMOCOM Tracking weer te geven. Gezamenlijke klanten kunnen zo van het gemak genieten de status van hun voertuigen in één kaart in te kunnen volgen. Dit betekent dat gebruikers niet langer hoeven te schakelen tussen programma’s van verschillende producenten. Het is verder mogelijk zakenpartners het voertuig ook te laten volgen. Op deze manier kunnen ze allebei een oogje in het zeil houden. Ook hier speelt veiligheid een belangrijke rol en zelfs de vrachtwagenchauffeur wordt in de gaten gehouden.

 

Gegevensbescherming ‘Hosted in Germany’

TIMOCOM gebruikt de hoogste veiligheidsnormen. Alleen gekeurde bedrijven  krijgen toegang. Met een SSL-verbinding worden de gebruikers op het platform beschermd. Alle gegevens die door de gebruiker worden ingevoerd zijn daardoor niet te zien voor derden.

De computercentra van de IT-dienstverlener bevinden zich in Duitsland en vallen daarmee onder de Duitse gegevensbeschermingsnormen, de strengste normen in Europa.