Author: | Category: Vrachtuitwisseling |

Het bedrijf

TIMOCOM Soft– und Hardware GmbH

Praktische online-oplossingen en services voor Europa’s transportbranche

 

De TIMOCOM soft- en hardware GmbH werd 1997 in Düsseldorf opgericht en is een

IT-dienstverlener voor alle bij vervoer en transport betrokken bedrijven. In slechts enkele jaren heeft TIMOCOM zich van een startend bedrijf tot een succesvol middelgroot bedrijf ontwikkeld. Met een team van 300 medewerkers uit meer dan 30 landen presenteert TIMOCOM twee webgebaseerde aanbestedingsplatformen: De marktleidende vracht- en laadruimtebeurs TC Truck&Cargo® en TC eBid®, het online platform voor transportaanbestedingen. Beide producten zijn bijzonder gebruiksvriendelijk en in maar liefst 44 landen en 24 talen beschikbaar.

 

De producten

TIMOCOM staat voor efficiëntie, gebruikersvriendelijkheid en veiligheid

Op de internationale vracht- en laadruimtebeurs TC Truck&Cargo® wordendagelijks door rond 85.000 gebruikers tot 300.000 vracht- en laadruimteaanbiedingen geplaatst – tendens stijgend! Deze tool helpt bedrijven hun capaciteitsgraad te optimaliseren en dure lege ritten te vermijden. Daarvan profiteert ook het milieu. Het programma TC Truck&Cargo biedt®  bovendien een tal van extra’s en handige hulpfuncties, die het dagelijkse werk van de gebruikers enorm vereenvoudigen. Het tweede product is TC eBid®,een platform voor transportaanbestedingen in heel Europa, dat inmiddels is uitgegroeid tot een intensief gebruikte applicatie voor expediteurs en verladers uit handel en industrie. Reeds zes maanden na de start kreeg TC eBid® van de BMEnet GmbH, een dochter bedrijf van het „Bundesverband Materialwirtschaft, Einkauf und Logistik e.V.“ (BME) het kwaliteitskeurmerk voor„Vrachtinkoop“. Het grote voordeel van de software zit ‘m in de probleemloze, tijd en kosten besparende toepassing. Verladers besteden hier hun vrachten online uit en bereiken in één moeite een potentieel van 30.000 gekeurde transportdienstverleners uit heel Europa. De complete procedure wordt elektronisch afgewerkt en overzichtelijk gedocumenteerd.

Extra’s en gratis services

Naast hulpmodules, zoals het heel Europa omvattende, op kwaliteit gekeurde transportregister
TC Profile® en de geïntegreerde calculatiemodule TC eMap®, biedt TIMOCOM aanvullende gratis services. Daarin inbegrepen is het veiligheidspakket TC Secure, de basis voor transparante en correcte business. Via de gratis speciale hotline TIMOCOM Assist beantwoorden experts van het bedrijf specifieke vragen over TIMOCOM-producten en de transport business. En dankzij het servicenummer „TIMOCOM to go“ kunnen klanten zich onderweg telefonisch over alle actuele vracht- en laadruimteaanbiedingen in de nabije omgeving informeren. Bovendien biedt het bedrijf europawijd de incassoservice TC CashCare aan. Hier ondersteunen advocaten en een compleet team van meertalige medewerkers klanten bij het innen van openstaande vorderingen. In 2010 kon meer dan 85% van alle in behandeling genomen incasso-opdrachten met succes worden afgerond.

 

Innovatie staat voorop

Timocom werkt continu aan de verdere optimalisering van haar programma’s en legt daarbij de focus op de wensen van de gebruikers. Dat leidt bijvoorbeeld tot de ontwikkeling van efficiëntere systeeminterne procedures of aanvullende handige kleine hulptools. Een mooi voorbeeld hiervan is de  Transportbarometer App – een mobiele applicatie waarmee de gebruiker vanuit zijn eigen locatie de verhouding tussen lading en laadruimte in alle landen van Europa in beeld kan brengen.

 

Als leidende IT-dienstverlener mikt TIMOCOM ook bij het aspect duurzaamheid op een toppositie. Vanuit die ambitie is het bedrijf met name geëngageerd actief op de gebieden personeel, milieu en maatschappij

Meer informatie over TIMOCOM vindt u tevens op www.timocom.nl