Author: | Category: Vrachtuitwisseling |

Josten International B.V.  al 15 jaar TIMOCOM

Josten International B.V.  is gevestigd in Horst en verzorgen al sinds 1991 logistieke diensverleningen door heel Europa. Al meer dan 15 jaar werkt Josten International B.V. met het grootste transportplatform van Europa. Dagelijks worden er een half miljoen vrachtaanbiedingen en laadruimteoffertes, internationale transportopdrachten en terugvrachten, om lege ritten te vermijden ingevoerd.

Het bedrijfsregister met de geïntegreerde up- en downloadfunctie voor documenten werd eind 2016 gelanceerd. Via het bedrijfsregister wordt er toegang gegeven aan 36.000 logistieke contacten uit heel Europa. Met de nieuwe up- en downloadfunctie kunt u alle veelgevraagde documenten van uw bedrijf klaarzetten in uw eigen bedrijfsprofiel uploaden.

Transportplatform

Het transportplatform vormt de schakel tussen transportbedrijven, expediteurs en productie- en handelsbedrijven. Met meer dan 110.000 gebruikers uit heel Europa is TIMOCOM het grootste transportplatform van Europa. Via het transportplatform worden meer dan 516 miljoen ton vracht per jaar vervoerd.

Het platform werd in 1997 opgericht met de naam TC Truck&Cargo®.  Het transportplatform toonde na de lancering een gigantische stijging van klanten waardoor er in 2003 TIMOCOM Cashcare opgericht werd. De TIMOCOM Cashcare ondersteunt TIMOCOM-klanten bij de buitengerechtelijke inning van openstaande vorderingen.

 

Vrachtuitwisseling met een trackingoplossing
Een jaar later werd TC eMap® gelanceerd. TC eMap is een calculatieoplossing en routeplanning dat meer efficiency in de supply chain biedt. Ondertussen heeft TC eMap een trackingoplossing die de locatiegegevens overzichtelijk weergeeft. Bovendien berekent de calculatiefunctie bij een vrachtaanbieding de kosten en bijkomende kosten uit zodat men meteen met de opdrachtgever contact kan opnemen om de vracht uit te kunnen voeren.
In 2007 werd het online transportregister voor Europa met gecontroleerde contacten voor nieuwe zaken te vinden opgericht. Vervolgens in 2009 werd TC eBid het aanbestedingsplatform voorgesteld. Als verlader, productie-of handelsbedrijf  bereikt u met een aanbesteding 36.000 erkende ondernemingen in heel Europa.  Het is een sterk hulpmiddel bij het bepalen van de marktprijs. Verder biedt het platform een app zodat men ook nog onderweg toegang kann hebben.
In 2012 werd de opslagbeurs voorgesteld. Met de opslagbeurs kan men opslag en logistieke oppervlakken aanbieden en zoeken. Op dit moment worden er 30.000 opslag en logistieke oppervlakken uit 44 landen aangeboden.
Daarna drie jaar later in 2015 kwam de Messenger. Men kon in het transportplatform met andere gebruikers chatten. De Messenger is optimaal om met anderen te netwerken. Men kan contacten synchroniseren en door de filters wordt het dagelijkse werk nog eenvoudiger.
Interessante links:

Vereenvoudig uw zakelijke communicatie met de TIMOCOM Messenger

Snel en efficiënt handelen op de spotmarkt!

De functie voor transportaanbestedingen in heel Europa