Author: | Category: Transport Nieuws |

Transport & Logistiek – TIMOCOM

NTA voor voedselveiligheid

 

Een groep internationale belanghebbenden hebben afgelopen half jaar samengewerkt aan een nieuw document voor voedselveiligheid. NTA 8059 bevat de hygiëne-eisen in een basisvoorwaardenprogramma voor transport en opslag. Deze norm is bedoeld ter ondersteuning van FSSC 22000 in de sectorspecifieke invulling van transport- en opslagpraktijken.

 

De rol van organisaties

Telers, producenten en verwerkers rekenen op goede transport- en opslagpraktijken vooral dat hun producten veilig en goed op de eindbestemming aankomen. De rol van organisaties die betrokken zijn in het distributienetwerk, is om voedsel, ingrediënten, grondstoffen en verpakkingen te beschermen via opslag en transport. Dit basisvoorwaardenprogramma is bedoeld om te worden gebruikt voor het beheer van systemen die zijn ontworpen ter ondersteuning van de FSSC 22000 eisen en de sectorspecifieke invulling daarvan.

 

De internationale werkgroep

Meer dan 100 internationale belanghebbenden hebben feedback ingediend op een eerste concept van de NTA. De internationale werkgroep, onder voorzitterschap van project sponsor FSSC 22000, heeft de feedback verwerkt in het document: NTA 8059:2016 ‘Prerequisite programmes on food safety for transport and storage’.

Het formulier vindt u hier: NTA 8059:2016  of  PDF