Author: | Category: Transport Nieuws |

TIMOCOM

Hallo mevrouw Stelingienė, zou u zichzelf en uw bedrijf kort aan onze lezers willen voorstellen?

 

Gesprekspartner mevrouw Vaida Stelingienė

Hallo. Ik ben al 20 jaar werkzaam in de transportbranche. In 2012 heb ik UBA ‘Mobiletrans’ opgericht. Ons team bestaat momenteel uit 5 medewerkers en biedt expeditiediensten aan. We werken samen met klanten uit verschillende landen, zowel in West-Europa als in het oosten.

 

Biedt uw bedrijf bijzondere diensten aan waarmee het zich kan onderscheiden van andere transportbedrijven/expediteurs?

 

We bieden express-vervoersdiensten aan. We zijn gevestigd in de Litouwse havenstad Klaipėda en onze diensten zijn daarom multimodaal. De vracht wordt per veerboot naar Duitsland gebracht en vanuit de haven van Klaipėda met een vrachtwagen of over het spoor verder naar het oosten vervoerd.

 

Wat doet u om concurrerend te blijven?

Als eerste vragen wij een concurrerende prijs voor onze diensten. We reageren flexibel op veranderingen op de markt. Verder proberen we elke keer zoveel mogelijk transitverkeerstromen aan te trekken. We proberen perfecte vervoersdiensten te leveren, zodat onze klanten steeds weer bij ons terugkomen. Het is voor ons heel belangrijk om een goede zakelijke relatie te onderhouden met onze klanten.

Wat vindt u zelf zo uitdagend/spannend aan dit werk?

 

Ik vind dit werk leuk en daar ben ik blij om. Elke dag leer ik weer wat nieuws en doe ik weer nieuwe ervaringen op. Soms heb ik natuurlijk ook te maken met buitengewoon complexe logistieke situaties. Het is heel interessant om in kritieke situaties op zoek te gaan naar optimale oplossingen en ze ook daadwerkelijk te vinden.

 

Wat zijn volgens u de grootste problemen voor vrouwen in de logistieke sector?

 

Ik denk dat technische kwesties hier en daar nog problemen kunnen opleveren. Maar als een vrouw net als ik veel plezier heeft in haar werk en oprecht geïnteresseerd is in technologische innovaties en specifieke processen in de logistieke sector, hoeft dit voor vrouwen absoluut geen obstakel te zijn.

 

Wat is uw ervaring hiermee?

 

In de transportbranche kan er niet worden gezegd: “Wacht even”. Alles moet ‘hier en nu’ gebeuren. Als directeur ben ik heel streng voor mezelf en ik doe ook zoveel mogelijk zelf. Het is interessant om met verschillende mensen te werken. In de logistieke sector is het niet alleen belangrijk om goed te zijn in wat je doet, maar vooral ook om alles snel te kunnen doen. Ik ben een actief en ondernemend persoon en bij dit werk is dit een hele handige eigenschap.

 

Vindt u dat er meer vrouwen topposities moeten bekleden in de transportbranche en zo ja, waarom?

 

Ja. Soms worden vrouwen in leidende posities meer als mannen behandeld. Ik spreek vaak met andere vrouwen in topposities en ik heb gemerkt dat de voordelen van vrouwen plichtsbesef en zorgvuldigheid zijn. Vaak helpt vrouwelijke intuïtie ook mee.

 

Wat is de ervaring van uw bedrijf met TIMOCOM?

Ik heb TIMOCOM al lang geleden ontdekt. Het is heel fijn dat TIMOCOM veel verschillende, moderne diensten aanbiedt. We gebruiken TC eMap ®regelmatig en we overwegen nu ook gebruik te gaan maken van de incassodiensten. Verder is het natuurlijk geweldig dat we via TIMOCOM nieuwe partners kunnen vinden.

 

Over deze serie:

TIMOCOM is een toekomstgericht bedrijf dat zich tot taak heeft gesteld de transportbranche in een positief daglicht te stellen. Daarbij moeten we oude patronen doorbreken om ruimte te creëren voor nieuwe ideeën. In de transportbranche, een branche die wordt gedomineerd door mannen, proberen we met de serie ‘Vrouwen in de logistieke sector’ vrouwen een hart onder de riem te steken.